Syed ArhamSyed Arham(Автор)

    08.22.2024

    Світ “Австралійського терпіння”

    Australian Patience

    Як і більшості людей, мені теж час від часу хочеться різноманітності. Намагаючись знайти захопливий пасьянс, який відрізнявся б від тих, у які я грав раніше, я натрапив на “Австралійське терпіння”. Відтоді, як я поглянув на його унікальну розкладку, я зрозумів, що на мене чекає випробування, подібного до якого ще не було! До того ж гостроцікавий, новаторський формат цього пасьянсу — вже привід для того, щоб привабити гравців.

    З імовірністю виграшу всього 14% “Австралійське терпіння” являє собою поєднання пасьянсів “Юкон” і “Косинка”. Для любителів пасьянсів, які жадають нових пригод, “Австралійське терпіння” — справжня головоломка. Щойно я почав грати в цю гру, то одразу зрозумів, що цей різновид пасьянсу не схожий на жоден інший пасьянс, з яким я стикався раніше. Повірте мені, коли я кажу, що, почавши грати в цю гру, ви не зможете відірватися від неї!

    Історія “Австралійського терпіння”

    History of Australian Patience

    Хоча історія пасьянсу налічує кілька століть, “Австралійське терпіння” – відносно нова варіація пасьянсу. Як людина, яка шалено любить історію, я копнув глибше і з’ясував, що австралійське терпіння було вперше представлено в книзі Томаса Ворфілда “Pretty Good Solitaire”. Його було знайдено серед колекції з більш ніж 1000 різних карткових пасьянсів!

    Унікальний варіант пасьянсу швидко завоював популярність, і його полюбили гравці по всьому світу. До того ж “Австралійське терпіння” — це суміш “Юкона” і “Косинки”. Нині ця гра часто зустрічається на різних сайтах і в додатках, присвячених пасьянсам, що говорить про те, що вона має популярність у таких любителів пасьянсів, як я.

    Головна мета “Австралійського терпіння”

    Objective of Australian Patience

    Австралійське терпіння вважається складнішою грою, ніж її аналог, пасьянс “Юкон”, але гравці зазвичай тримаються від неї якомога далі через те, що в ній додано Резерв. Через це гра перетворюється на безперервну боротьбу за карти, які неможливо дістати. Я теж спробував її тільки тому, що мені було нудно, а тепер вона входить до п’ятірки моїх улюблених пасьянсів!

    Головна мета цього різновиду пасьянсу — перемістити всі карти в праві верхні 4 стопки Бази. Кожна стопка починається з туза, і ви можете додавати карти в неї за зростанням. Гравці можуть переміщати карти з Табло або зі стопки Скидання. Крім того, найприємніше в цій грі те, що її легко опанувати, і вона, безумовно, розвиватиметься разом із вами, щойно ви почнете в неї грати.

    Як розкласти “Австралійське терпіння”?

    Можливо, інформації про “Австралійське терпіння” не так вже й багато, але не хвилюйтеся, адже наступні кроки допоможуть вам самостійно підготувати партію в цей різновид:

    • Почніть із тасування колоди з 52 карт. Постарайтеся перетасувати не менше п’яти разів, щоб переконатися, що карти перетасовані правильно.
    • Викладіть сім карт лицьовою стороною догори. Ці карти утворюють сім стовпців на Табло.
    • Тепер додайте три ряди до того, який ви щойно виклали. Пам’ятайте, що всі карти будуть лежати лицьовою стороною догори, щоб їх можна було побачити.
    • Частина колоди, що залишилася, лежатиме осторонь, щоб ви могли використовувати її під час гри як Резерв.

    Як грати в “Австралійське терпіння”?

    How to play Australian Patience

    Австралійське терпіння може, на перший погляд, здатися складним, але щойно ви навчитеся грати, гра стане зовсім простою. Отже, ось інструкція, як грати в цей своєрідний варіант пасьянсу:

    • Основна мета — перемістити карти з Табло в стопки Бази.
    • Якщо тузи присутні на Табло, перемістіть їх у стопки Бази, щоб почати послідовність. Якщо ж їх немає, постарайтеся скласти максимально можливу послідовність на Табло.
    • Ви можете переміщати карти на Табло за умови, що вони мають однакову масть і перебувають на один ранг нижче верхньої карти. Наприклад, ви можете покласти 9 бубн поверх 10 бубн.
    • Продовжуйте складати послідовності в порядку убування.
    • Коли гравці більше не можуть робити ходи, вони можуть використовувати Резерв, щоб отримати нову карту.
    • Якщо Резерв закінчиться, ви більше не зможете його використовувати. Тому пам’ятайте, що гравці можуть повністю переглянути Резерв тільки один раз.
    • Як тільки ви перемістите всі карти в чотири стопки Бази, ви виграєте гру!

    4 стратегії перемоги в “Австралійське терпіння”

    Strategies to Win

    На перший погляд, цей варіант пасьянсу може здатися занадто складним, але я запевняю вас, що, маючи у своєму арсеналі кілька хитрощів, ви легко впораєтеся з ним! Вивчивши всі тонкощі цієї захопливої гри, я випробував кілька стратегій, які допоможуть навіть новачкові перемогти в цьому різновиді. Ось кілька стратегій, які я використовую для перемоги в цій грі.

    Не рухайте короля, поки в цьому немає потреби

    Дуже важливо уникати переміщення Королів без крайньої потреби. Ви повинні намагатися переміщати Королів у їхні власні стопки Табло, коли з’являється можливість. Це дозволить кожному Королю почати свою власну послідовність. Ретельно продумуйте кожен хід за участю Королів, тому що вони можуть легко заблокувати інші послідовності. Замість того щоб поспішно переміщати їх, намагайтеся по можливості створювати окремі стопки для Королів. Пам’ятайте, що тільки Королі можуть заповнювати порожні місця на Табло, тому використовуйте це правило у своїх стратегічних цілях.

    Плануйте ходи заздалегідь

    З мого досвіду, попереднє планування — це золоте правило в “Австралійському терпінні”. Так я знаходжу відчуття контролю над хаотичним розкладом гри! Коли ви почнете гру, витратьте щонайменше п’ять хвилин на перегляд Табло і вивчення його. Це дасть вам змогу не залишити жодної карти непоміченою.

    Якось раз я зіткнувся з украй захаращеним Табло і відчув себе пригніченим від одного погляду на нього. Однак, на щастя, замість того щоб піддатися тиску, я зробив глибокий вдих і з ясною головою проаналізував Табло. Плануючи свої дії та передбачаючи всі майбутні сценарії, я нарешті зміг розібратися з Табло!

    Не ризикуйте, здійснюючи необдумані ходи

    Пам’ятайте, що під час гри в “Австралійське терпіння” необхідно уникати ризикованих ходів. Наприклад, вам потрібно уникати таких ходів, унаслідок яких карта нижчого достоїнства може виявитися вищою за карту вищого достоїнства тієї ж масті в одній стопці.

    Такі ходи завжди призводили до колізій надалі, тому я намагаюся уникати їх. Для плавного просування по грі важливо приділяти першочергову увагу стабільності та зберігати чіткий порядок переміщення карт!

    Уникайте зайвого використання Резерву

    Я прекрасно розумію, чим привабливий Резерв, який вабить гравців своїми свіжими картами й новими можливостями. Легко пояснити, чому гравці тягнуться до нього, особливо коли стикаються з важкою ситуацією. Я теж був одним із тих гравців, які активно використовували Резерв при виникненні складних ситуацій.

    Але потім я зрозумів, що це тільки затягує гру з усіма цими додатковими та зайвими картами. До того ж в “Австралійському терпінні” гравці не можуть більше використовувати Резерв, подивившись усі карти в ньому. Тому тепер я використовую Резерв тільки тоді, коли вважаю, що це крайній варіант. Тож не забувайте проявляти обережність і стриманість, дістаючи карту з Резерву, оскільки це може призвести до необдуманих рішень.

    СтратегіяОпис
    Не рухайте короля, поки в цьому немає потребиПереміщення королів може призвести до блокування послідовності
    Плануйте ходи заздалегідьАналізуйте Табло і заздалегідь плануйте свої ходи, щоб не пропустити якісь непомічені ходи
    Не ризикуйте, здійснюючи необдумані ходиРизиковані ходи, наприклад, розміщення карти нижчого достоїнства над картою вищого достоїнства, можуть призвести до заплутування розкладу
    Уникайте зайвого використання РезервуЦе стане причиною появи надмірної кількості карт, що може призвести до виникнення хаосу в грі

    Висновок

    Різні ігри можуть стати чудовим відпочинком від одноманітної рутини, і, чесно кажучи, кожна з них на це варта! І хоча я випадково натрапив на “Австралійське терпіння”, ця гра варта того, щоб із нею ознайомитися. Унікальна суміш Юкона і Косинки змусить вас повертатися сюди знову і знову, пропонуючи чудовий відпочинок від повсякденної суєти. Тож, якщо ви шукаєте нових пригод, повірте мені та спробуйте “Австралійське терпіння” просто зараз!

    Leave a Reply

    Leave a Reply

      Recommended post

      Syed ArhamSyed Arham(Автор)
      Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

      08.26.2024

      Стислий посібник із гри в пасьянс “Скарабей”

      Стислий посібник із гри в пасьянс “Скарабей”

      Пам’ятаєте сцену з фільму “Мумія” (1999), де скарабеї забираються під шкіру дослідників і поїдають ї…

      Continue readingContinue reading