Syed ArhamSyed Arham(Автор)
    Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

    08.28.2024

    11 стратегій для перемоги в пасьянсі “Косинка”

    11 Strategies to Win Klondike Solitaire

    Пасьянс “Косинка” може бути вельми непростим, якщо не мати перед собою чіткого плану. Упевнений, що в певні моменти всі ми відчували себе в глухому куті та дратувалися від гри, і дуже легко подумати, що єдиний спосіб домогтися прогресу — це скористатися підказками.

    Однак не поспішайте одразу ж натискати кнопку “Скидання”. Раніше я теж був таким — щоразу, коли я заходив у глухий кут, я говорив собі, що настав час для нової гри. Але ви можете почати дотримуватися певних стратегій, щоб наступний пасьянс не був таким же болісним, як попередні.

    Вам буде приємно дізнатися, що шанси на перемогу в пасьянсі “Косинка” у середньому становлять 82%. Це означає, що якщо ви дотримуєтеся правильної стратегії та приділяєте належну увагу грі, ви легко зможете виграти в пасьянс.

    Найкращі стратегії для перемоги в пасьянсі “Косинка”

    Наразі не існує чіткого методу, який гарантував би вам перемогу в пасьянсі thesolitaire.com. Іноді вам випадає погане тасування, і потрапити в пастку дуже легко. Насправді 1 із кожних 400 тасовок є неіграбельною та нерозв’язною. Однак стратегії, про які ми зараз розповімо, значно підвищать ваші шанси на перемогу.

    Очищайте великі стопки

    Пасьянс “Косинка” розкладає нижню сітку на стовпці, які містять 1, 2, 3, 4, 5, 6 і 7 карт, причому відкрито тільки саму верхню карту. Сенс гри полягає в тому, щоб розкрити всі приховані карти, що можна зробити, переміщаючи карти. Тому має сенс викладати карти у більші стопки, оскільки це значно полегшить ваше завдання. У вас буде більше карт для переміщення, і ймовірність того, що ви застрягнете, буде набагато меншою!

    Не спустошуйте слот без короля на руках

    Don’t Empty a Slot Without A King In Hand
    Показано, як король переміщається зі стопки в порожню першу стопку

    Знаходити гарне місце для переміщення карт неймовірно приємно, але важливо не поспішати з ходами. Одна з найважливіших реалізацій цієї концепції — коли ви можете відкрити новий слот (порожню стопку) і постаратися приберегти його до того моменту, коли у вас буде відкритий король. Ця порада також може бути застосована до стопок карт, які починаються з короля, оскільки це допоможе вам відкрити нову карту.

    Переміщайте нижчі карти на Базу

    Move Low Cards To The Foundation
    Туз переміщається з 4-ї стопки в стопку Бази

    Немає жодної переваги в тому, щоб тримати Туза де-небудь, крім стопки Бази, оскільки ви навіть не можете використовувати його, щоб покласти іншу нижчу карту (туз — найнижча карта в колоді). Тому щоразу, коли ви бачите туза, просто перетягуйте його на самий верх. Та ж концепція може бути застосована і до інших низьких карт, але в міру зростання рангу у вас можуть з’явитися причини тримати їх за межами стопки Бази, про які ми поговоримо пізніше.

    Пам’ятайте про порядок

    Хоча це і зрозуміло, не всі знають про те, що стопки Бази розташовуються в порядку зростання, а Табло — в порядку убування. По суті, якщо вам вдасться правильно розмістити всі карти на Табло, ви вже розв’яжете задачу, оскільки тепер вам залишиться тільки перетягнути їх у стопки Бази.

    Першим ходом відкрийте карту з Резерву

    Use Your First Move On The Stockpile

    У будь-якому разі ви візьмете карту з Резерву, то чому б не зробити це першим ходом? Таким чином, ви зможете відразу ж використати цю карту (за умови, що для неї знайдеться місце на Табло або в стопках Бази). Це може відкрити нові можливості.

    Залиште кнопку “Скасувати” для екстрених випадків

    Save the Undo Button for Emergencies

    Це не зовсім стратегія як така. Але це гарне правило, якого варто дотримуватися. Хоча кнопка “Скасувати” може врятувати вас зі скрутних ситуацій, не варто покладатися на неї занадто сильно. В іншому випадку ви не зможете поліпшити свої навички в процесі гри. Перш ніж вдаватися до кнопки “Скасувати”, запитайте себе, чи немає альтернативи.

    Плануйте заздалегідь

    Plan ahead

    Не поспішайте з ходами, плануйте їх заздалегідь! Хоча ви можете знайти кілька ходів, які можуть призвести до довгих стовпців на табло, іноді краще зачекати кращих, особливо якщо є інші ходи. Наприклад, ви можете перемістити червону шістку зі стопки на чорну сімку, але це може призвести до того, що ще одна червона шістка на табло застрягне. Переміщати карти по Табло майже завжди краще, ніж брати їх із Резерву.

    Пріоритет віддавайте ходам, які розкривають більше карт

    Prioritize Moves

    Завжди краще робити ходи, які розкривають більше карт у колоді, а не чергувати одні й ті самі карти. Більше розкритих карт відкривають більше можливостей, наприклад, їх можна перемістити в стопки Бази або в Табло чи завершити колонку.

    Дотримуйтесь балансу в стопках Табло

    Balance Tableau Piles

    Не варто розташовувати на Табло один довгий стовпець, а потім кілька коротких. Намагайтеся створювати збалансовані стопки Табло. Це дасть вам більше шансів переміщати карти. При більшій кількості збалансованих стовпців на ігровому полі у вас буде рівний шанс переміщати карти з високим і низьким рангом.

    Balance Tableau Piles 2
    Стопки Табло мають досить збалансований розподіл

    Відкладіть переміщення старших карт на Базу

    Дуже спокусливо перемістити карти на Базу якомога швидше. Але очікування іноді може відкрити більше ходів. Як правило, що вища за рангом карта, то краще тримати її в запасі до останньої хвилини.

    Практика і розпізнавання закономірностей

    Practice and Pattern Recognition

    Якщо ви граєте в пасьянс “Косинка” досить довго, то у вас виробиться інтуїція, що дає змогу робити вдалі ходи й уникати невдалих. Закономірності почнуть проявлятися. Ви зможете помічати збіги та ходи, які раніше не помічали. Розпізнавання закономірностей — це навичка, яка виробляється після довгих тренувань. Тому не зупиняйтеся на досягнутому, поки не освоїте гру.

    Найкращі стратегії гри в пасьянс “Косинка” стисло

    Згадаймо, чого ми навчилися за цей час. Спроба запам’ятати всі ці стратегії під час розслабленої гри в пасьянс “Косинка” може виявитися непростим завданням. Але вам не потрібно намагатися запам’ятати їх усі. Якщо ви раптом опинитеся в скрутному становищі, то можете звернутися до цієї таблиці:

    СтратегіяКлючовий напрямок
    Наведіть порядок у великих стопкахНасамперед відкривайте карти у великих стопках
    Резервуйте слоти для королівНе звільняйте слот, якщо у вас немає короля
    Переміщайте низькі карти в БазуШвидко переміщайте тузи та карти низької гідності в стопку Бази
    Порядок і послідовністьПам’ятайте про порядок зростання для Бази та зменшення для Табло
    Перший хід із РезервуВикористовуйте перший хід, щоб взяти із запасу
    Стратегічне використання скасуванняВикористовуйте кнопку “Скасувати” рідко і тільки в екстрених випадках
    Плануйте заздалегідьПродумайте кілька ходів уперед, щоб уникнути потрапляння карт у пастку
    Розкривайте більше картЗосередьтеся на ходах, які розкривають більше прихованих карт
    Збалансуйте стопки ТаблоПрагніть до рівномірного розподілу в Табло, щоб підвищити гнучкість
    Відкладіть переміщення великих картІноді відкладайте переміщення старших карт у Базу, щоб отримати більше можливостей
    Практика і розпізнавання закономірностейПрактика допоможе вам розвинути інтуїцію і розпізнавання закономірностей

    Leave a Reply

    Leave a Reply

      Recommended post

      Syed ArhamSyed Arham(Автор)
      Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

      08.29.2024

      Включення пасьянсу в щоденний розпорядок дня для розумових вправ

      Включення пасьянсу в щоденний розпорядок дня для розумових вправ

      Будемо чесні: мені не потрібно було дізнаватися, що пасьянс має масу когнітивних переваг, щоб переко…

      Continue readingContinue reading