Syed ArhamSyed Arham(Автор)
    Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

    08.30.2024

    Знамениті гравці в пасьянс та їхні секрети

    Famous Solitaire Players main

    Будь-яке популярне заняття, в якому присутній дух суперництва, породжує чемпіонів. Завдяки своїй майстерності та досвіду ці професіонали часто стають легендами гри. Навіть у пасьянсі є свій каталог знаменитих гравців. Раніше я ставився до цієї гри як до казуального заняття і не здогадувався, що у неї є власний “зал слави”.

    Виявляється, є гравці, які займали провідні позиції в певних видах пасьянсу. Крім того, що вони змушують мене почуватися обивателем, ці гравці зуміли продемонструвати такий талант у поводженні з картами, який мало хто може повторити. Хоча я напевно не дотягую до їхнього рівня, проте хочу познайомити вас з їхньою історією. Сподіваюся, це надихне вас на ще більші досягнення в пасьянсі.

    Легенди пасьянсу

    The Legends of Solitaire

    На відміну від більшості ігор, у пасьянсу немає великого “залу слави”. Швидше, я знайшов кілька імен, які спеціалізуються тільки на певному варіанті гри. Можливо, ви будете трохи розчаровані, почувши це — більшості людей подобається ідея, що в такій грі, як пасьянс, є імена людей, які в ній посідали панівне становище. На жаль, через рандомну специфіку гри дуже складно стверджувати, що та чи інша людина була в ній “найкращою”.

    Подивіться на це з іншого боку: іноді колоду просто тасують таким чином, щоб було легше вирішувати поставлені завдання. Якщо в кожній грі колода буде перетасовуватися випадковим чином, як ви будете розрізняти навички двох гравців? Тому доводиться вдаватися до інших аспектів гри — наприклад, до того, наскільки швидко людина здатна її розв’язати і скільки партій вона може виграти поспіль.

    Тшерні

    Коли мова заходить про швидкість, у легенди пасьянсу з Німеччини немає конкурентів. Тшерні (ім’я невідоме) досі утримує рекорд із найшвидшого розкладання пасьянсу. Він завершив один раунд усього за п’ять секунд!

    Хоча він зробив це досягнення, граючи в легшу версію “Косинки”, ви не знайдете багато прикладів людей, які хоча б наблизилися до цього часу. Швидкісний пасьянс — популярна розвага, яка залежить як від вашої майстерності, так і від удачі в тасуванні. У тому, що мені не вдається побити рекорд Тшерні, я звинувачую останнє: карти просто тасуються не на мою користь!

    Жарти осторонь, Тшерні закріпив своє ім’я в книгах історії (принаймні, доти, доки хтось не вкладеться в чотири секунди).

    Історія з підпілля

    Stories From The Underground

    Хтось із легенд міцно влаштувався в Залі слави, а хтось і зовсім залишився безіменним. Причиною тому послужили численні розповіді про якусь людину, якій вдалося завершити понад 50 000 ігор, програвши всього 15%. Однак коли я спробував знайти його ім’я, то виявив щось ще більш дивовижне: це був чоловік у віці 72 років!

    Цей гравець зумів домогтися 99,9 % перемог у такому різновиді пасьянсу, як “Вільна комірка”. Для цього йому довелося грати по годині або дві щодня протягом чотирьох років. Хоча більшість партій “Вільної комірки” l можна розв’язати (на відміну від деяких ігор на кшталт “Павука” і “Косинки”, які не мають розв’язання), виграти 99,9 % із них — це не те, що під силу кожному.

    Знамениті особистості, про яких ви, можливо, не знали, що вони грали в пасьянс

    Точно так само не обов’язково бути чемпіоном з розкладання пасьянсів, щоб стати відомим завдяки грі в них. Подивіться на ці два імені — вони відомі завдяки чомусь, що абсолютно не стосується справи, але з історії ми знаємо, що вони любили звікувати час за пасьянсом.

    • Вінстон Черчилль, британський державний діяч, як кажуть, отримував величезне задоволення від гри в пасьянс, коли не займався іншими своїми обов’язками…
    • Наполеон Бонапарт, французький лідер, як відомо, у вільний час грав у пасьянс.

    Загальні риси чемпіонів із пасьянсу

    Не кожен може потрапити на вершину — найкращі з найкращих стають великими не просто завдяки щасливому випадку: всі вони володіють набором навичок, які дають змогу їм бути лідерами. Якщо ви хочете знати, які навички потрібно розвивати, щоб стати великим гравцем у пасьянс, ось коротка таблиця:

    РисаОпис
    Стратегічне мисленняЗдатність передбачати й планувати на кілька ходів уперед, а також враховувати різні можливі результати допомагає вам організовувати та продумувати свої дії
    ТерпінняПотрібно бути готовим не поспішаючи аналізувати ігрову ситуацію і не приймати поспішних рішень (не стосується пасьянсу на швидкість, звісно)
    Розв’язання проблемУміння визначати й ефективно розв’язувати складні ігрові сценарії необхідне для всіх варіантів пасьянсу
    Увага до деталейНайкращі гравці не роблять незрозумілі ходи. Уважне спостереження за розташуванням карт і можливими послідовностями допомагає їм дійти до кінця
    АдаптивністьВи повинні гнучко коригувати стратегію залежно від ходу гри. Не йдіть напролом!
    Пам’ятьУміння запам’ятовувати положення та ідентичність прихованих карт допоможе вам ухвалювати більш зважені рішення
    ПослідовністьНавіть якщо ви чудово володієте своїм ремеслом, регулярна практика і послідовна гра допомагають підтримувати та вдосконалювати навички
    Спокій під тискомВиховуйте в собі здатність зберігати самовладання в складних ігрових ситуаціях або за високих ставок

    Завершальні слова

    Тепер ви знаєте, на кого рівнятися, якщо ви коли-небудь думали про те, щоб піднятися в пасьянсі на вищий рівень або просто зробити собі ім’я, граючи в цю гру. Але навіть якщо ви цього не досягнете, ви завжди зможете ставитися до пасьянсу як до розслаблюючої гри і знаходити в цьому відраду.

    Leave a Reply

    Leave a Reply

      Recommended post

      Syed ArhamSyed Arham(Автор)
      Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

      Updated: 09.16.2024

      11 різновидів пасьянсів для розваги

      11 різновидів пасьянсів для розваги

      У наші дні більшість людей після метушливого робочого дня воліють розслаблятися за допомогою відеоіг…

      Continue readingContinue reading