Syed ArhamSyed Arham(Автор)
    Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

    08.23.2024

    Пасьянс “Косинка” — все, що вам потрібно знати

    Klondike Solitaire main

    Пасьянс, ця вічна класика, посідає особливе місце в серцях багатьох. Правду кажучи, я використовую його як такий необхідний засіб для релаксації серед суєти повсякденного життя. І немає кращого способу розслабитися, ніж гра в пасьянс “Косинка”! З шансом на успіх близько 79% пасьянс “Косинка” напрочуд простий, що робить його грою, якою можуть насолоджуватися навіть новачки.

    Я, як людина, яка побоюється пробувати щось нове, був наляканий, коли заходив у гру, не знаючи, чого очікувати. Але щойно я почав грати, то швидко зрозумів, наскільки все просто. Для тих, хто шукає усамітнення і розслаблення, цей варіант пасьянсу безумовно ідеально підходить. Тож не варто сумувати, беріть колоду карт і вирушайте у світ пасьянсу “Косинка”.

    Історія та розвиток пасьянсу “Косинка”

    The History and Evolution of Klondike Solitaire

    Як людина, що захоплюється історією, я був зачарований походженням пасьянсу “Косинка”. Вважається, що “Косинка” з’явилася наприкінці XVIII століття і є одним із 500 різновидів пасьянсу. Однак популярності вона набула лише під час “Клондайкської золотої лихоманки” у ХІХ столітті, коли купці грали в цю забаву, щоб звікувати вільний час.

    З появою персональних комп’ютерів гра незабаром стала сенсацією в усьому світі. Коли в 1990 році Microsoft включила його у свою систему, він привернув увагу світової аудиторії й відтоді став найпопулярнішим варіантом пасьянсу. Зараз він настільки відомий, що навіть якщо ви не грали в пасьянс, я впевнений, що ви чули назву “Косинка”!

    Головна мета пасьянсу “Косинка”

    Objective of Klondike Solitaire

    Перш ніж почати гру, більшість гравців цікавляться її головною метою. Що ж, у випадку з пасьянсом “Косинка” головна мета виявилася зовсім нескладною, а дуже навіть зрозумілою. Я був вражений, коли зрозумів суть питання, граючи в гру вперше (не хвалюся!).

    Мета пасьянсу “Косинка” полягає в тому, щоб розкласти чотири стопки Бази в порядку зростання з наявних на Табло карт. Кожна стопка повинна починатися з туза і закінчуватися королем. Щойно ви сформуєте ці чотири стопки, перемога в грі буде за вами.

    Розкладка пасьянсу “Косинка”

    Klondike Solitaire’s Setup

    Хоча пасьянс “Косинка” – доволі легка гра, вам все ж доведеться навчитися її розкладати. Наступні інструкції допоможуть вам зробити це всього за хвилину або дві:

    • Перемішайте колоду з 52 карт.
    • Викладіть сім карт на Табло. Кожна з них – основа ваших семи стовпців.
    • У першому стовпці буде тільки одна карта.
    • Тепер переходьте до другого стовпця.
    • Помістіть ще одну карту в другий стовпчик, щоб загалом у ньому було дві карти. У третьому стовпці буде три карти, у четвертому – чотири, і так далі.
    • Дотримуйтесь цієї схеми доти, доки в кожному стовпчику не виявиться карт, що дорівнюють номеру стовпчика (наприклад, у сьомому стовпчику буде сім карт).
    • Переверніть верхню карту в кожному стовпчику горілиць.
    • Тепер відкладіть карти, що залишилися, убік – вони складають Резерв.

    Грайте в пасьянс “Косинка” як профі

    Play Klondike Solitaire Like a Pro

    Як і будь-який новачок, ви, напевно, ставите питання, як грати в пасьянс “Косинка”. Якщо ви боїтеся вчитися чогось нового, ви не самотні. Але повірте мені, коли я кажу, що пасьянс “Косинка” відносно простий в освоєнні. Я освоїв гру всього за кілька спроб! Ось як потрібно грати в пасьянс “Косинка”, якщо ви новачок:

    • Кожна База повинна починатися з туза і закінчуватися королем. Чотири тузи – це База. Тому спочатку перемістіть усі тузи в чотири вищевказані стопки Бази.
    • Ви також можете перекладати карти на самому Табло. Верхні карти, що лежать лицьовою стороною догори, можна переміщати, а також вибудовувати послідовності.
    • Карти можна переміщати, якщо вони знаходяться на ранг нижче за верхню карту. Так, якщо у вас є стопка з королем нагорі, ви можете перемістити туди Даму, оскільки вона на один ранг нижче, потім валета, 10 і так далі.
    • Ви також можете переміщати послідовності з одного місця на інше, якщо вони йдуть у порядку убування. Це допомагає гравцям звільнити місце на Табло для інших карт і ходів.
    • Коли в стопці більше немає карт, вона стає порожньою. Пам’ятайте, що ці порожні стопки можуть бути заповнені тільки королем або групою карт, що починаються з Короля.
    • Якщо ви відчуваєте, що ходів не залишилося, почніть перебирати Резерв, одну карту за іншою, і шукати ті з них, які можуть стати в пригоді у грі.

    Чотири тактики для перемоги в пасьянсі “Косинка”

    Four Tactics to Conquer Klondike Solitaire

    Іноді навіть найпростіші ігри не вдається виграти. І якщо ви потрапили в таку ситуацію під час гри в Косинку, то є кілька тактик, які ви можете використовувати. Ці тактики вже давно використовуються, тому щоразу, коли ви відчуваєте, що зайшли в глухий кут, то можете сміливо слідувати їм і розрулити гру!

    Насамперед зосередьтеся на Тузах

    У Косинці стопки Бази починаються з Тузів. Тому не дивно, що ви повинні зосередитися на них. Спочатку я помилково спрямовував усі свої сили на вибудовування послідовностей на Табло. Але я не розумів, що такий підхід тільки ускладнює розклад.

    Дуже важливо знайти всіх Тузів і перемістити їх на стопки Бази, тому що без них ви не зможете побудувати послідовності. Якщо у вашому Табло немає Тузів, ви можете продовжувати вибудовувати послідовності, поки не знайдете їх, або перебирати Резерв. Це звільнить місце і допоможе вам почати будівництво стопки Бази на самому початку гри.

    Заповнюйте Бази рівномірно

    Одна із сильних сторін Косинки – її проста і зрозуміла розкладка. Але, бувши новачком, я остаточно заплутав цю розкладку й ускладнив собі гру. Створення нерівномірних стопок Бази тільки ускладнить розклад і зробить його більш безладним.

    Постарайтеся розміщувати карти на Бази якомога більш рівномірно. Це дасть вам змогу не переміщати в стопку карти, які можуть знадобитися для подальшого проходження гри. Таким чином, зосередьтеся на тому, щоб вибудувати всі чотири Бази, але так, щоб це було зроблено рівномірно.

    Уникайте створення зайвих порожніх місць

    Імовірно, ви думаєте, що можна звільняти місця і вибудовувати в них послідовності. Насправді це тільки зробить гру складнішою і заплутанішою. І я переконався в цьому на власному досвіді. Порожнє місце в “Косинці” може бути заповнене тільки королем або послідовністю, яка починається з короля. Це важливе правило, про яке слід пам’ятати.

    Тому не треба звільняти занадто багато стопок Табло. Ніякої переваги це не дасть, скоріше, ви тільки заблокуєте свої ходи, оскільки це ще більше обмежить простір. Проте, щоб розіграти короля з Резерву, вам потрібно хоча б одне порожнє місце, тому у мене завжди є одна порожня стопка в будь-який час!

    Сфокусуйтеся на довших послідовностях

    На перших порах у мене виходили короткі послідовності, і ви не здивуєтеся, коли я скажу, що через це часто програвав ще на самому початку. Пасьянс “Косинка” розділяє Табло на стопки по 1, 2, 3, 4, 5, 6 і 7 карт, залишаючи відкритою тільки саму верхню карту. Відкривайте карти в довших послідовностях — це значно полегшить вам завдання.

    Намагайтеся вибудовувати довші послідовності, а потім одразу переміщати їх у стопки Бази. Так у вас буде більше карт для переміщення, і ймовірність опинитися в глухому куті буде набагато нижчою! Крім того, вам не доведеться позбуватися зайвих карт із Резерву!

    Головні хитрощі пасьянсу “Косинка” у двох словах

    Тут наведено таблицю, в якій коротко викладено основні деталі цих хитрощів, щоб ви могли ознайомитися з ними й надалі перемагати в грі:

    ТактикаОпис
    Насамперед зосередьтеся на тузахБази починаються з тузів, тому перемістіть їх у відповідні стопки на самому початку, щоб уникнути труднощів
    Заповнюйте Бази рівномірноРівномірне заповнення Бази дозволить уникнути безладу в розкладі
    Уникайте створення зайвих порожніх місцьНе створюйте занадто багато порожніх місць, оскільки вони можуть бути заповнені тільки королями, однієї або двох порожніх стопок достатньо, щоб розіграти короля з Резерву
    Сфокусуйтеся на довших послідовностяхВибудовуючи довші послідовності на Табло, гравці отримають більше карт для переміщення

    Висновок

    Хоча більшість варіантів пасьянсів можуть припасти до смаку не кожному, пасьянс Косинка — це той випадок, який точно сподобається всім! Оскільки розкладка проста, а правила зрозумілі, я люблю в нього грати. Мені подобається грати в цей пасьянс, і я почуваюся впевнено, знаючи, що можна виграти завдяки кільком хитрощам. Тож, якщо ви все ще шукаєте, як провести вільний час, вам потрібно скоріше спробувати унікальний пасьянс “Косинка” просто зараз!

    Leave a Reply

    Leave a Reply

      Recommended post

      Syed ArhamSyed Arham(Автор)
      Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

      08.30.2024

      Пасьянс “Павук 2 масті” порівняно з пасьянсом “Павук 4 масті”: розуміння відмінностей

      Пасьянс “Павук 2 масті” порівняно з пасьянсом “Павук 4 масті”: розуміння відмінностей

      Більшість людей вважають пасьянс “Павук” найскладнішим варіантом пасьянсу. Я витратив незліченну кіл…

      Continue readingContinue reading