Syed ArhamSyed Arham(Автор)
    Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

    08.30.2024

    Кастомізуйте вашу гру в пасьянс: фони, карти та багато іншого

    Customizing Solitaire main

    Пасьянс — досить банальна гра, і деякі люди часто знаходять у цьому одну з її привабливих сторін. У світі, де новітні ігри наповнені передовою графікою та яскравими візуальними ефектами, гра, в якій я просто сиджу і розкладаю карти — це як ковток свіжого повітря.

    Втім, трохи поліпшення нікому не завадить. Хоча я і належу до “старої школи”, дивитися на один і той самий фон, кольори та карти мені теж може набриднути. На щастя, з появою онлайн-платформ для розкладання пасьянсів деякі турботливі сайти вчинили вельми розумно, дозволивши вам змінювати теми, чим я зараз майже зловживаю. Не варто мене звинувачувати — ми, як люди, любимо новизну, чи не так?

    Що таке кастомізація пасьянсу?

    Кастомізація пасьянсу — це, по суті, створення естетичного оформлення вашої гри в пасьянс. Різні онлайн-платформи — для зручності — дають змогу змінювати певні елементи гри відповідно до ваших уподобань. На різних платформах є безліч способів зробити це, але для прикладу я розповім вам про те, як мій особистий фаворит, theSolitaire.com, дозволяє вам змінити оформлення вашої гри.

    На платформі є три елементи, які ви можете змінити:

    • Фон.
    • Карти.
    • Сорочку (зворотний бік карти).

    Далі я розповім про кожну з них трохи докладніше, щоб ви могли перетворити вашу гру в пасьянс, зробивши її найпривабливішою.

    Кастомізація фону

    Background Customization

    Найчастіше люди вважають за краще змінювати фон. У цьому є сенс — тло є частиною пасьянсу, яка найбільше впадає в око, і кольори, які не поєднуються з фоном, часто можуть зіпсувати враження від гри.

    На щастя, TheSolitaire.com приходить на допомогу з величезною кількістю можливих фонових малюнків. Ви можете вибрати з 16 різних тем, і всі вони демонструють свої нюанси. Ближче до кінця списку ви також знайдете низку текстур під дерево, і саме тут я знайшов свою улюблену — червоне дерево.

    Кастомізація карт

    Card Customization

    По-друге, у нас є налаштування лицьового боку карт. Ці опції змінюють зображення облич і мастей, розташованих на лицьовому боці карт, тож якщо ви хочете, щоб ваші трефи були трохи більшими або щоб ваші бубни були трохи більш витягнутими, це саме та опція, з якою ви захочете поекспериментувати.

    На сайті theSolitaire.com ви можете вибрати одну з 8 різних тем, які варіюються від сучасного до класичного дизайну, хоча особисто мені найбільше подобається останній варіант — анімаційний дизайн, де всі карти виглядають як мультяшні.

    Кастомізація “сорочки”

    Тепер ви можете змінити зворотний бік колод карт. Причина, через яку я залишив цю функцію наостанок, полягає в тому, що вона досить нудна порівняно з іншими. Можливо, це просто моя упередженість, але я ніколи не надавав особливого значення зворотному боку карт. Можливо, у вас, друзі, інша думка.

    Якщо так, то вам пощастило, бо на theSolitaire.com є цілих 13 різних тем, з якими ви можете пограти. Особисто я вважаю, що в сорочку карт не можна внести занадто багато різноманітності, тому кожна тема лише трохи відрізняється від інших. Проте, ви можете знайти ту, яка підкорить вас, тож уперед, спробуйте поглянути на їхні варіанти!

    Тип кастомізаціїОписКількість тем
    Налаштування фонуЗмініть текстуру фону гри16 тем
    Налаштування лицьового боку картиЗмініть обличчя та масті на лицьовій стороні карт8 тем
    Налаштування зворотного боку картиЗмініть дизайн зворотного боку карт13 шт.

    Як кастомізувати колоди на TheSolitaire.com?

    Звичайно, не можна похвалитися всіма цими можливостями, не розповівши вам про те, як це все налаштувати. Багато хто не звертає уваги на цю опцію, оскільки вона не надто впадає в око, тому тут я коротко поясню, як знайти меню кастомізації і як у ньому орієнтуватися.

    How to Customize Decks

    Щоб перейти до кастомізації, достатньо натиснути кнопку “Налаштування” в правій нижній частині екрана. Після цього натискайте стрілки вправо-вліво на налаштуваннях фону, колоди та сорочки, чергуючи стилі, поки не виберете той, який подобається вам найбільше.

    Висновок

    Я розумію, що деякі люди можуть просто отримувати задоволення від гри, такою, яка вона є. Кастомізація, безумовно, потрібна не всім. Але якщо ви відчуваєте сплеск емоцій від використання інших тем, вибирайте те, що вам подобається!

    Leave a Reply

    Leave a Reply

      Recommended post

      Syed ArhamSyed Arham(Автор)
      Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

      08.22.2024

      “Парний пасьянс” — як у нього грати?

      “Парний пасьянс” — як у нього грати?

      Пасьянс, традиційно відомий як одна з найпопулярніших карткових ігор для одного гравця, з плином час…

      Continue readingContinue reading