Syed ArhamSyed Arham(Автор)
    Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

    08.29.2024

    Освоюємо пасьянс “Павук 2 масті” — від новачка до профі

    2 Suits Spider Solitaire main

    Пасьянс “Павук 2 масті” — не та гра, в яку ви захочете грати без попередньої підготовки. Тим, хто знайомий з такими різновидами, як “Косинка”, розклад може здатися досить схожим на ті, в які ви грали раніше. Але пасьянс “Павук 2 масті” насправді є однією з найскладніших карткових ігор, з якими ви можете зіткнутися.

    Якщо говорити про перспективи, то в “Косинку” виграють близько 33% усіх онлайн-ігор, тоді як у пасьянсі “Павук 2 масті” цей показник становить лише 16,6%. Мені довелося докласти чимало зусиль, перш ніж я зумів виграти в пасьянс “Павук 2 масті”. Але тепер я можу сміливо вважати себе свого роду бувалим гравцем. У цій статті я сподіваюся передати вам частину своїх знань. Ми розповімо, що потрібно знати про пасьянс “Павук 2 масті”, і особливо про те, як можна виграти.

    Що таке пасьянс “Павук 2 масті”?

    What is 2 Suits Spider Solitaire 2

    Пасьянс “Павук 2 масті” — це один із трьох варіантів пасьянсу “Павук” — 1 масть, 2 масті та 4 масті. Ви можете думати про них у плані складності, оскільки вона, по суті, описує кількість колод, які використовуються в грі, а також кількість мастей, що беруть участь у процесі.

    What is 2 Suits Spider Solitaire?

    У пасьянсі “Павук 2 масті” є дві колоди карт (104 карти), які розділені на дві масті, звідси й назва. TheSolitaire.com має чудовий інтерфейс, коли мова заходить про гру пасьянс “Павук 2 масті”. Ось короткий огляд доступних функцій:

    ФункціяОпис
    Доступні варіантиНа вибір пропонується три варіанти: 1 масть (легко), 2 масті (середньо) і 4 масті (важко)
    Кнопка “Скасувати”Дозволяє гравцям скасувати свій останній хід
    Кнопка “Підказка”Надає підказки, що допомагають гравцям визначити хід
    Відображення статистики гриПоказує час, що минув, кількість ходів і карти, що залишилися в запасі, в нижній частині екрана
    Опції ігрового процесуПризупинення гри, перезапуск або вибір нової гри

    Не радимо починати своє знайомство з пасьянсом “Павук” із версії з 2 мастями. Спершу варто попрактикуватися в грі з 1 мастю. Ви не тільки краще розберетеся в правилах, а й отримаєте цінну ігрову практику. На щастя, thesolitaire.com дає змогу легко перемикатися між трьома різними режимами гри, коли ви готові перейти на наступний рівень.

    Як грати в пасьянс “Павук 2 масті”?

    Що ж робить пасьянс “Павук 2 масті” таким складним? На перший погляд, він схожий на версію з однією мастю. Обговорімо подібності, відмінності й те, як влаштована гра, перш ніж перейдемо до найпопулярніших стратегій.

    Розклад

    Setup

    Як уже згадувалося, у варіанті “2 масті” гравці використовують дві колоди карт. У розкладі 104 карти, при цьому частина наявної колоди розкладається на 10 стовпців Табло. Перші чотири стовпці включають по п’ять карт, а останні шість — по шість. Частину карт, що залишилася, поміщають у стопку Резерв (знаходиться в правому нижньому кутку).

    Ігровий процес

    Gameplay 1

    Ви можете перекласти карту на іншу карту на Табло, якщо перша на один ранг нижче другої, незалежно від масті. Наприклад, ви можете перекласти чорний туз на червону двійку. Але для того, щоб вивести їх із гри — по суті, завершити стовпчик, — ви повинні розташувати їх у повній послідовності від короля до туза (тієї ж масті). Якщо у вас закінчилися ходи, ви можете додати на Табло карти зі стопки Резерву.

    Gameplay 2

    Це додає по одній карті в кожен стовпчик — вибирати не можна! Карти додаються в усі стовпці, незалежно від того, наскільки близько ви підійшли до заповнення всього стовпця. Якщо ви хочете перемістити групи карт, спочатку переконайтеся, що вони розташовані в правильній послідовності та належать до однієї масті. Так, чорний стовпчик із 5,6,7 можна перемістити, але стовпчик із картами, що чергуються (наприклад, червона 5, чорна 6, червона 7), не може бути переміщений у групі. Однак окремі карти можна переміщати з одного стовпця в інший.

    Gameplay 3

    Перемога в грі

    Winning The Game

    Гра в пасьянс “Павук 2 масті” закінчується, коли ви завершите вісім стовпців карт, розклавши їх від короля до туза. Це означає, що у вас буде чотири стовпці чорних карт і чотири стовпці червоних карт, у кожному з яких по 13 карт. Не хвилюйтеся, це не таке вже й складне завдання, як може здатися. Щойно ми розглянемо кілька основних виграшних стратегій, ви одразу ж станете експертом!

    4 стратегії для перемоги в пасьянсі “Павук 2 масті”

    Крім розкладання карт у порядку убування, існує безліч інших стратегій для перемоги в пасьянсі “Павук 2 масті”. Тут ми розглянемо деякі з найпоширеніших, щоб ви могли підвищити свій відсоток перемог.

    1. Розкривайте перевернуті карти 

    Найефективніша стратегія для перемоги полягає у виборі пріоритетних ходів, які розкривають перевернуті карти. Коли ви починаєте гру, у кожному стовпчику відкрита тільки перша карта. Переміщайте ці карти, щоб розкрити більше карт під ними, і ви наблизитеся до своєї мети.

    2. Однакові масті кращі за різні масті

    Якщо у вас є хід, що дозволяє з’єднати дві карти однієї масті, використовуйте його. Якщо ви будете складати карти різних мастей, то скоротите свої можливості в міру проходження гри. Є значна перевага в тому, щоб дотримуватися однієї масті (якщо немає нагальної потреби чинити інакше). Це дає змогу вам групувати відповідні карти разом під час їхнього переміщення. А це, своєю чергою, дає вам набагато більшу свободу дій.

    3. Порожні стовпці для короля

    Порожні стовпці — це як чисте полотно. Ви можете відразу ж помістити на них будь-якого короля. Після цього ви можете почати вибудовувати стовпець з нуля. Використовуйте цю стратегію, щоб почати викладати більше карт у стовпці, що залишилися.

    4. Переривайте послідовності, коли можете викласти більше карт

    Пам’ятаєте правило дотримуватися однієї масті? Так от, із цього правила є винятки. Головний виняток — коли порушення послідовності картою не своєї масті допомагає вам розкрити більше карт у стовпці. Хоча це може перервати вашу послідовність, і вам, можливо, доведеться переставити її, перш ніж завершити, вигода від того, що у вас буде більше карт для переміщення, вельми істотна.

    Звичайно, ці стратегії дуже важливі, якщо ваша мета — перемога в грі, але не впадайте у відчай, якщо у вас не вийде з першого разу. Пам’ятайте, що практика робить досконалим усе, що вам потрібно, а іноді тасування просто працює не на вашу користь.

    Підбивання підсумків гри пасьянс “Павук 2 масті”

    Сподіваємося, що це коротке керівництво дало вам уявлення про те, чого варто очікувати від гри пасьянс “Павук 2 масті”. Однак якщо вам коли-небудь знадобиться побіжно ознайомитися з основами гри, таблиця, наведена нижче, послужить вам гарною підмогою.

    АспектиПодробиці
    Тип гриКарткова гра, варіант пасьянсу
    СкладністьПомірна складність
    КолодаДві стандартні колоди (104 карти), дві масті (зазвичай черви та піки)
    Розклад10 стовпців із різною кількістю карт, карти, що залишилися, в резерві
    ЗавданняВибудовуйте низхідні послідовності (від короля до туза) в одній масті та прибирайте їх з ігрового поля
    СтратегіяВимагає стратегічного планування і майстерності; меншою мірою залежить від удачі порівняно з іншими різновидами пасьянсу

    Leave a Reply

    Leave a Reply

      Recommended post

      Syed ArhamSyed Arham(Автор)
      Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

      08.16.2024

      Огляд Solitaire Cash: чи правда, що Solitaire Cash платить гроші у 2024 році?

      Огляд Solitaire Cash: чи правда, що Solitaire Cash платить гроші у 2024 році?

      Пасьянс — класична гра, яку багато хто любить, але дізнатися, що за допомогою нього можна заробляти …

      Continue readingContinue reading