Syed ArhamSyed Arham(Автор)
    Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

    08.30.2024

    Пасьянс “Павук 2 масті” порівняно з пасьянсом “Павук 4 масті”: розуміння відмінностей

    2 Suits vs. 4 Suits Spider Solitaire main

    Більшість людей вважають пасьянс “Павук” найскладнішим варіантом пасьянсу. Я витратив незліченну кількість годин, намагаючись подужати різні варіанти цієї гри, але часто даремно. Прикро усвідомлювати, що іноді колода просто перетасовується не на вашу користь, роблячи партію нерозв’язною. Версії з кількома мастями додають ще один рівень складності й, відповідно, клопоту.

    Авжеж, звичайний пасьянс “Павук” може здатися досить простим, але коли ви починаєте вводити додаткові масті, ви отримуєте зовсім інший рівень складності. Існують два рівні складності: пасьянс “Павук 2 масті” та пасьянс “Павук 4 масті”. Можливо, ви будете рвати на собі волосся від розчарування (як і я), але я хочу познайомити вас із цими іграми, схожими на головоломки, і допомогти вам розібратися в них, якщо ви вирішите спробувати.

    Розбір пасьянсу “Павук”

    Understanding Spider Solitaire

    Перший крок до розуміння складніших різновидів пасьянсу “Павук” — опанування основ гри. Це означає, що мені доведеться розповісти вам про основи початкової версії пасьянсу “Павук”, перш ніж переходити до більш просунутих версій. Ось стислий опис — якщо ви досвідчений гравець, то можете пропустити цю частину:

    Мета гри:

    Основна мета гри в пасьянс “Павук” — прибрати всі карти зі столу, розклавши їх у низхідній послідовності (від короля до туза) однакової масті.

    Опис гри:

    У кожній грі пасьянсу “Павук” використовуються дві колоди по 52 карти. Ці карти розкладені за трьома позиціями:

    • Табло: на ігровому полі ви знайдете 10 стовпців карт. Перша карта в цих стовпцях лежатиме горілиць, а решта — перевернуті (обличчям донизу). Табло має досить дивне розташування карт, логіку якого я так і не зрозумів. Кількість карт у кожному стовпці зліва направо зазвичай виглядає так: 6, 6, 6, 6, 6, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 5, разом 54 карти на Табло.
    • Резерв: решта 50 карт поміщаються в Резерв лицьовою стороною вниз. Ви можете брати карти з Резерву, коли забажаєте, але якою б не була великою спокуса використати його на самому початку… не робіть цього. Коли ви натискаєте на Резерв, у кожен стовпчик на Табло викладається по одній карті. Якщо мені не зраджує математика, це 5 розіграшів, поки запас не спорожніє.
    • Видалені стопки: завершені послідовності будуть видалені з Табло, щоб звільнити місце. Залежно від того, на якій платформі ви граєте, в нижній частині екрана ви зазвичай знайдете послідовності карт обличчям донизу, які являють собою видалені стопки. Як тільки послідовність буде завершена, карти будуть відправлені в самий низ ігрового поля і навічно виведені з гри.

    Ігрова механіка:

    • Гравці можуть переміщати карти між стовпчиками, якщо вони на один ранг нижче й однієї масті.
    • Неповні послідовності також можна переміщати разом, якщо вони однієї масті.
    • Коли карта, що лежить обличчям донизу, перевернута і відкрита, то її можна використовувати в грі.

    Звільнення місця:

    Порожній стовпчик може бути заповнений будь-якою картою або послідовністю карт за убуванням.

    Роздача нових карт:

    Коли більше немає можливості робити ходи, ви можете використовувати Резерв, щоб розкласти новий ряд карт по стовпцях.

    Кінець гри:

    Гра вважається виграною, коли всі послідовності розкладені по мастях у порядку убування і виведені з ігрового поля. Якщо більше немає можливості робити ходи, а також здавати нові карти, ви програєте. Не засмучуйтеся через це, деякі ігри просто не піддаються вирішенню.

    2 масті та 4 масті: відмінності

    2 Suit Vs. 4 Suit: The Differences

    Перш ніж ви вперше запустите пасьянс “Павук 4 масті”, прислухайтеся до моєї поради й спочатку ознайомтеся з відмінностями між двома цими різновидами. Мені теж не терпілося взятися за пасьянс “Павук 4 масті” з першого разу, але не дарма ж гра дає змогу поступово підвищувати рівень складності. Дозвольте мені коротко розповісти вам, друзі, про те, що вас чекає в обох іграх.

    АспектПасьянс “Павук 2 масті”Пасьянс “Павук 4 масті”
    Кількість мастей2 (черви та піки)4 (всі масті)
    Рівень складностіСереднійВажкий
    Складність стратегіїПростішеСкладніше
    Тривалість гриКоротшеДовше
    Імовірність виграшуВищеНижче
    Контроль за мастямиЛегшеБільш вимогливий
    Підходить для…Середніх гравцівПросунутих гравців

    Як бачите, пасьянс “Павук 4 масті” складніший з усіх боків. З власного досвіду можу сказати, що тільки найвибагливіші та найдосвідченіші гравці прагнуть кинути виклик пасьянсу “Павук 4 масті”. Він вимагає занадто великих когнітивних зусиль, щоб такі любителі, як я, могли його подужати.

    Leave a Reply

    Leave a Reply

      Recommended post

      Syed ArhamSyed Arham(Автор)
      Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

      08.22.2024

      Пасьянс “Аляска” — як у нього грати?

      Пасьянс “Аляска” — як у нього грати?

      Варіанти пасьянсів, що носять назви засніжених ландшафтів, — не рідкість, адже багато хто з них бере…

      Continue readingContinue reading