Syed ArhamSyed Arham(Автор)
    Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

    08.28.2024

    Правила та підказки для пасьянсу Маджонг

    Mahjong main

    Мені знадобилося чимало часу, щоб зрозуміти, що пасьянс “Маджонг” — це щось більше, ніж просто нестримне підбирання плиток. До цього я був щасливим гравцем, який спостерігав за тим, як зростає мій рахунок, якщо я знаходжу дві однакові плитки. Однак я ніколи не міг повністю очистити всі плитки. Упевнений, що й інші поділяють моє розчарування. Мені здавалося, що я все роблю за правилами. Клацай на відповідні плитки, поки вони не зникнуть, вірно?

    Виявляється, я все робив неправильно. Не можна просто сліпо слідувати правилам пасьянсу “Маджонг” і очікувати, що ви очистите дошку. Особливо якщо ви граєте в “Маджонг”, розроблений хлопцями з сайту thesolitaire.com. Насправді тут потрібно набагато більше стратегії.

    Щодня у світі грається понад 55 мільйонів партій у класичний пасьянс. Тому нова варіація, що вимагає свіжих стратегій, якраз те, що нам потрібно.

    Однак не можна заглибитися в тонкощі “Маджонгу”, не розібравшись у його основах, то чому б мені не провести з вами глибоке занурення в цю складну гру, що запам’ятовується, перш ніж ми перетворимося на досвідчених експертів?

    Пасьянс “Маджонг”: “Короткий огляд”

    Перш ніж ми перейдемо до розгляду складних правил і стратегій, закладених у цій захопливій грі, зробімо короткий огляд історії гри й того, як у неї грають. Пасьянс ”Маджонг” — це універсальна гра на основі плиток, у якій вам потрібно поєднувати однакові плитки, і вона бере свій початок у 1981 році. Завдяки простоті гри, ви можете використовувати безліч варіантів “Маджонгу”, зокрема грати в нього парами та змагатися, а не тільки поодинці.

    Нижче я детально зупинився на деяких ключових особливостях і деталях “Маджонгу”:

    ХарактеристикаДеталь
    Розташування плиток144 плитки в чотиришаровому візерунку
    МетаЗ’єднайте відкриті пари однакових плиток
    Коефіцієнт розв’язностіПриблизно 3% ігор є нерозв’язними
    ПоходженняСтворена в 1981 році Броуді Локардом
    Режими гриПоодинці або з партнером, прагнучи набрати найбільшу кількість пар/очок
    Електронні адаптаціїДодаткові опції, такі як перетасування плиток і плитки з дикими символами
    Альтернативні назви“Черепаха”, “Шанхайський пасьянс”, “Тайбей”, “Кіодай”

    Які правила гри в пасьянс “Маджонг”?

    Методом проб і помилок ви зможете освоїти правила гри в “Маджонг”. Але навіщо так напружуватися, якщо є короткий шлях, чи не так? Насправді існує безліч версій маджонгу, але TheSolitaire орієнтована на тих, хто шукає в ній ту саму ностальгію.

    У традиційній версії у вас зазвичай є шари плиток, на кожній з яких нанесені різні символи та знаки. Хоча було б чудово очищати кожну плитку по черзі, позбутися їх можна, лише поєднавши дві однакові плитки. Однак є одна заковика. Ви можете вибрати тільки певні плитки, навіть якщо їх видно. Так, ви можете вибрати тільки ті плитки, які знаходяться на краю шару і не мають плитки, що покриває їхню частину.

    Mahjong rules

    Якщо говорити більш детально, це означає, що ви можете взаємодіяти тільки з верхніми плитками певного стовпчика і крайніми стовпчиками певного шару. Звучить складно, але, погравши в пасьянс “Маджонг” онлайн досить довго, ви швидко зрозумієте, що до чого.

    Граючи в пасьянс “Маджонг” на thesolitaire.com, ми виділяємо плитки, що збіглися, коли ви помиляєтеся. Не думайте, що це означає безкоштовний виграш — нічого подібного. Вам потрібно уважно стежити за збігом плиток і не поспішати з ходами, особливо коли на розв’язання головоломки дається нескінченна кількість часу.

    Якою має бути ваша стратегія під час гри в пасьянс “Маджонг”?

    Mahjong strategy

    Тепер ми переходимо до найцікавішої частини, коли наші мізки починають активно працювати, намагаючись знайти рішення. Вам може бути цікаво, якщо всі можливі збіги виділені для вас, що вам потрібно робити як гравцеві? Ну, хитрість полягає в тому, щоб зрозуміти, коли й де потрібно зробити свій хід. Хоча дві однакові фігури так і просяться, щоб на них натиснули, ви маєте робити паузу під час кожного збігу і ставити собі кілька запитань.

    • Роблячи цей збіг і видаляючи ці плитки, чи відкриваю я нові збіги?
    • Чи повинен я натиснути на цей збіг або можна не поспішати?
    • Чи є ймовірність, що, зосередившись на інших збігах, я виявлю плитки, які можуть підійти краще, ніж та, яку я вибрав?

    Сенс ставити ці запитання полягає в тому, щоб переконатися, що у вас не закінчилися ходи. Наприклад, прибираючи плитки по краях нижнього шару, ви можете опинитися в ситуації, коли єдині відкриті плитки знаходяться на верхньому шарі. І якщо там немає відповідної плитки, то ви опинитеся в глухому куті. На щастя, ви можете скористатися кнопкою “Скасувати”. Але іноді це змушує мене почуватися так, ніби я обманом позбувся проблеми. Найкраще використовувати опцію “Скасувати” тільки після того, як ви витратили всі сили, — кожному своє, я вважаю!

    Слід сказати, що, хоча в грі лише один етап, спочатку вона може здатися вам складною, тим більше що підказки не гарантують ідеального рішення. Однак якщо ви продовжуватимете в тому ж дусі та дотримуватиметеся наших порад з “Маджонгу”, то впораєтеся з головоломкою в найкоротші терміни!

    Правила “Маджонгу” в загальних рисах

    Ось що вам потрібно знати про хитромудру гру “Пасьянс Маджонг”:

    ПравилоОпис
    Розкладка144 плитки, розташовані в чотири шари
    МетаЗ’єднайте відкриті пари однакових плиток і видаліть їх
    Відкриті плиткиМожна вибрати тільки крайні плитки без покривної плитки
    Механіка підборуПлитка має бути ідентичною, щоб збігатися і точно відповідати
    ОбмеженняНеможливо натискати на плитки, закриті іншими
    Умови перемогиГра закінчується, коли всі плитки видалені або більше немає можливості робити ходи
    Спеціальні можливості в thesolitaire.comПідсвічування плиток, що збігаються, у разі неправильного збігу, кнопка “Скасувати” і скидання

    Якщо вам коли-небудь знадобиться освіжити в пам’яті основи гри в “Маджонг”, просто зверніться до таблиці вище, і все буде гаразд!

    Висновок

    Пасьянс “Маджонг” — ідеальне поєднання простоти та складності. Ви можете спокійно займатися своїми справами. Але якщо ви в розладі чухаєте голову, то можете скористатися однією з наших корисних функцій. Скористайтеся опцією скидання, якщо не можете знайти більше збігів, або підказкою, якщо хід не очевидний. Усі ми стикалися з тим, що очі нас обманюють, тож не почувайтеся винними, використовуючи їх.

    Leave a Reply

    Leave a Reply

      Recommended post

      Syed ArhamSyed Arham(Автор)
      Ragnar van der MerweRagnar van der Merwe(Редактор)

      08.30.2024

      Прогресивний пасьянс: перехід від пасьянсу “Павук 1 масть” до пасьянсу “Павук 4 масті”

      Прогресивний пасьянс: перехід від пасьянсу “Павук 1 масть” до пасьянсу “Павук 4 масті”

      Коли я тільки почав грати в пасьянс “Павук”, то швидко виявив, що гра являє собою не просто одну окр…

      Continue readingContinue reading